1. september 2020

Na zunanjo slovesnost posvetitve župnijske cerkve Marije Božje matere obhajamo tudi 24. nedeljo med letom. Sveti maši ob 8.00 in 10.00.

GODOVI:

Ponedeljek-praznični dan povišanja sv. Križa; Torek-Žalostna Mati Božja; Sreda-Ljudmila, kneginja; Četrtek-Robert Bellarmino, škof; Petek-Irena, mučenka. Danest eden bo 25. nedelja med letom – katehetska nedelja.

V ponedeljek začnemo z veroučnimi srečanji po predvidenem urniku. Starši veroučencev 1. razreda ste s svojim otrokom pri celi prvi veroučni uri, ki bo zunaj v naravi. Otroci naj imajo s seboj masko.

V četrtek, pred večerno sveto mašo vabljeni k skupni molitvi pred Najsvetejšim zakramentom z namenom za vse trpeče in različno preizkušane. Molili bomo zanje, da bi lažje nosili svoj življenjski križ.

Zaradi okoliščin Covid-19 srečanje mladih v Stični odpade. Mini Stično  želimo to pot izpeljati s srečanji mladine po dekanijah. Prihodnjo soboto bo za našo mladino to srečanje v Podutiku, od 15. ure naprej. S seboj naj imajo mladi masko in malico. Obvezna pa je pred prijava na  stična.net.

Pri župnišču lahko kupite zgodnjo vrsto jabol;, od prihodnje nedelje naprej pa tudi že ostale vrste in za ozimnico.

 

 

Po sveti maši se malo sprehodite za cerkev in poglejte kako se spreminja zunanja podoba kot tudi videli boste že prve obrise novega župnišča. Hvala, ki darujete za gradnjo, še posebej pa vsem tistim, ki ste v preteklem tednu videli konkretne korake v smeri gradnje in se z darovi oglasili v župnišču. Bog poplačaj.

V tem tednu nam bo nadškof tudi povedal, kdaj bo lahko prišel blagoslovit temeljni kamen novega župnišča – to ne bo samo dejanje blagoslova kamna, temveč vseh nas, da bi živo postajali živi kamni novega župnišča – da bi nas gradnja še posebej močno med seboj povezovala.

1409, 2020

V novo pastoralno leto …

2508, 2020

Fotografije oratorija 2020

2108, 2020
2008, 2020

Vpis in veroučna šola 2020/21