29. marec 2020

Obhajamo 5. postno, tiho nedeljo. Svete maše: 8.00 in 10.00. Vabim vas, da se, ob 11.30 ogledate tedenski nagovor nadškofa Zoreta na TV SLO1.

GODOVI:

Ponedeljek-Amadej, menih; Torek-Kornelija, mučenka; Sreda-Irena, mučenka; Četrtek-Frančišek Paolski, redovni ustanovitelj; Petek-Rihard, škof; Četrtek-Izidor, škof. Danes teden bo 6. postna, Cvetna nedelja.

Ta teden bo posebej zaznamovan z radijskim misijonom. Vabim vas k pozornemu spremljanju misijona, ki je lahko lepa priprava na obhajanje velikonočnih praznikov.

Od jutri naprej se bodo vsak ponedeljek, ob 20.00 oglasili zvonovi kot vabilo za istočasno skupno molitev doma s prošnjo Mariji za konec epidemije. Tako jutri ob 20.00 zmolite eno od Marijih molitev, prižgite svečo, jo postavite na okensko polico v znamenje solidarnosti z vsemi žrtvami epidemije. Ta ponedeljkova molitev je povezana z molitvijo škofov na Radiu Ognjišče ob isti uri.

 

Petek bo prvi v mesecu; obnovimo posvetitev Jezusovemu Srcu.

Danes teden bo Cvetna nedelja in z njo vstopamo v Veliki teden. Z blagoslovljenim zelenjem in cvetjem se v duhu umeščamo v procesijo vernikov, ki sprejema in pozdravlja Jezusa kot svojega Kralja na poti v Jeruzalem. Sveti maši bosta, ob 8.00 in 10.00 v zaprti cerkvi brez navzočnosti ljudstva. Pri obeh sv. mašah bomo poslušali pasijon po Mateju. Verniki doma pripravite zelenje (npr. zelenje z vrtov …) in ga blagoslovite z blagoslovljeno vodo.

Duhovniki zelenja ne smemo deliti vernikom ali vam ga na določenem mestu pustiti na razpolago, saj bi pri tem lahko prišlo do okužb oziroma širjenja epidemije.

Vabim vas, da se nam pridružite v neposrednem prenosu svete maše po župnijski spletni strani ali preko pastoralnega portala Pridi in poglej ali spremljate sv. mašo po TV SLO 2 ob 10.00.

Dragi verniki, vabim vas k darovanju za mašne namene (dogovor po telefonu) in vzdrževanje župnije z nakazili na bančni račun župnije.

Kako bodo potekala bogoslužja v župniji si lahko preberete na oglasni deski in predvsem na župnijski spletni strani. Obvestila obsegajo urnik bogoslužij že vse tja do Bele nedelje.

Verski tisk je v teh dneh lahko vzeti pred vrati župnišča.

2803, 2020

Duhovne spodbude v postem času

2803, 2020

Obhajanje Velikega tedna

2803, 2020

Obhajanje Cvetne nedelje

2803, 2020