16. december 2021

Obhajamo praznično nedeljo Svete Družine, godovni dan prvega mučenca sv. Štefana in državni praznik dneva samostojnosti.

Med sveto mašo, ob 10.00 bo blagoslov otrok; pri obeh svetih mašah tudi blagoslov soli.

Obhajamo božično osmino božičnega praznika. V ponedeljek goduje Janez, evangelist in apostol; Torek-Nedolžni otročiči; Sreda-David, kralj; Četrtek-feliks, papež; Petek-Silvester, papež.

V petek s silvestrskim večerom vstopamo v drugi sveti večer. Ponovno pokadimo in pokropimo svoje domove in z molitvijo prosimo blagoslova zase in za vse svoje.

Na zadnji dan koledarskega leta se zahvalimo Bogu za leto, ki se bo v tej noči izteklo v večnost. S tem namenom zahvale Bogu bo darovana petkova večerna sv. maša, ob 17.00.

V soboto – na osmino božičnega praznika Gospodovega rojstva, obhajamo kristjani praznik Marije Božje Matere, ki je tudi zavetnica naše župnijske cerkve. Sveti maši na novoletni praznični dan: dopoldan, ob 10.00 in zvečer ob 19.00.

V soboto, pri večerni sveti maši srečanje članov ŽRV. Pred sveto mašo bomo zapeli tudi litanije Matere Božje.

V nedeljo bomo obhajali drugo nedeljo po božiču. Pri svetih mašah bomo blagoslovili vodo, kredo in tudi nalepke, kar boste po maši lahko tudi dobili, da boste na III. sveti večer lahko blagoslavljali in zaznamovali na vratih zunanja znamenja prošnje po blagoslovu in varstvu.

Bog povrni vsem, ki ste pomagali pri načrtovanju, pripravi in samem obhajanju božičnih praznikov: jasličarjem, krasilkam in čistilkam cerkve, zvonarjem, pevcem, ministrantom.

Poleg oznanjenega v Župnijskem listu bo v torek zvečer še sveta maša za +Francija Bedene, 30. dan; v petek zvečer za pomoč in blagoslov pri delu.

Božična številka Družine