1. januar 2023

Obhajamo 4. nedeljo med letom.

GODOVI:

Ponedeljek-Martina, mučenka; Torek-Janez Bosko, duhovnik in redovni ustanovitelj; Sreda-Brigita Irska, opatinja; Četrtek-praznik Jezusovega darovanja – Svečnica; Petek-Blaž, škof in  mučenec. Sobota- Leon, mučenec. Danes teden bo 5. nedelja med letom, prva v mesecu februarju s prvonedeljsko nabirko.

Srečanje katehetov v sredo, ob 17.45.

Adoracija v tišini v četrtek, uro pred večerno sveto mašo.

S praznikom Gospodovega darovanja – svečnico sklepamo tudi zunanje obhajanje božične dobe. V petek, na praznik bosta sv. maši ob, 8.00 in 19.00. Pri obeh sv. mašah bo blagoslov sveč. Nabirka tega dneva je namenjena kritju stroškov razsvetljave cerkve. Po večerni sv. maši bomo umaknili župnijske jaslice. Prosim za pomoč pri pospravljanju.

Po jutranji sveti maši bova odšla k bolnim in ostarelim prinašat zakramente. Prav tako tudi v petek.

Srečanje III. zakonske skupine v četrtek, ob 20.15.

V petek, na god sv. Blaža, se bo pri obeh sv. mašah delil blagoslov na priprošnjo sv. Blaža, škofa in mučenca v prošnji po varstvu in zdravju na grlu in zoper vsako drugo zlo.

V soboto pri večerni sveti maši in po njej srečanje članov ŽRV.

Poleg oznanjenega v Župnijskem listu bo v ponedeljek, ob 13.00 v Dravljah pogreb +Pavla Obersnel, zvečer še sv. maša za +Tino Magušar. V torek, ob 11.00 na Žalah pogreb +Marjana Šlajpah in zvečer še sv. maša za zdravje.