Zdaj pa slavite Boga vesoljstva, ki vsepovsod dela velike reči, ki od materinega naročja povišuje naše dneve in z nami ravna po svojem usmiljenju.

Sir 50,22

Pogosto je skrb za lepoto izražena z lepim cvetjem in cvetličnimi aranžmaji, ki dajo »dušo« in slovesen videz tudi bogoslužnemu prostoru. S tem namenom se dve skupini krasilk iz naše župnije zbereta vsako soboto ob 9. uri v stari in novi cerkvi. Svoje delo začnemo z molitvijo, ki ji sledi pogovor oziroma načrtovanje cvetličnih aranžmajev.

Krasilke si vse leto prizadevamo, da je cerkev lepo okrašena. Večino cvetja podarijo župljani sami, kar pomeni, da je del njih – tako delo kot vse veselje z gojitvijo rož – vključen v daritev samo. Zavedamo se, da z videzom urejenosti in naravne svežine vsakič prispevamo svoj skromni delež k praznovanju vseh župljanov in slavljenju Boga ob okrašeni oltarni mizi.

Vabljeni vsi, ki čutite v sebi dar veselja do cvetja in oblikovanja, da se nam pridružite. Veliko nam boste pomagali tudi, če izberete drugo obliko sodelovanja z župnijo, tako da nam zaupate in prinesete cvetje za krasitev cerkve. Navadno župljani to storijo do petka zvečer.