Kdor poje, dvakrat moli!

Veselje do petja in mladostna razigranost sta nas pred leti združila, da smo začeli razmišljati o ustanovitvi novega zbora, čeprav mešani zbor v naši župniji obstaja že vrsto let.

Ker mu dolgo časa nismo določili imena, v župniji pa sta kar naenkrat bila dva zbora, večina izmed nas pa smo bili študentje, se je izoblikovalo ime našega zbora: Študentski zbor. To ime se je obdržalo do danes, čeprav vsi člani nismo več študenti.

Zbor predano vodi redovna sestra iz reda Šolskih sester Notre Dame. Skladbe in pesmi pojemo »a capella«, po potrebi pa naše petje spremlja z igranjem na orgle naša organistka.

Na vajah se srečujemo vsako nedeljo po večerni sv. maši, prepevamo pa vsako tretjo nedeljo v mesecu. Za večje praznike in posebne priložnosti se člani obeh zborov združimo, da naše skupno sodelovanje zares mogočno zadoni v pesmi.

Kot nam je med svojim obiskom v naši župniji dejal sedanji novomeški škof Glavan, smo pevci med sveto daritvijo po eni strani najbolj oddaljeni od oltarja, po drugi pa najbližje Njemu. Ko pojemo, pojemo predvsem Njemu v čast, veseli pa smo tudi, ko iz obraza naše zborovodje po odpeti pesmi razberemo, da je z interpretacijo skladbe zadovoljna.

Petje v zboru je nekaj lepega, nekaj, kar te pritegne in zasvoji. Sodelovanje pri zboru vzame tudi del našega prostega časa, ki bi ga v nedeljo zvečer porabili za kaj drugega. Ves trud je poplačan, ko pesem prvič zapojejo vsi glasovi skupaj in se zasliši harmonija. Veselje do petja nas povezuje, da se tudi v prostem času družimo in odpravimo na kakšen izlet.

Pevske vaje začnemo vsako nedeljo ob 19.30 v veroučni učilnici, ki ta čas postane pevska in tudi vesela soba. Naj vam bo to obvestilo tudi povabilo. Prav gotovo vas sprejmemo!