Radijski misijon na Radiu Ognjišče

V okviru priprave na velikonočne praznike spremljajte radijski misijon Radia Ognjišče, ki bo potekal od 29. marca do 4. aprila 2020.

Zvonjenje

Zvonovi se bodo oglasili vsak dan kot vabilo k sveti maši in vse ponedeljke, ob 20.00 z vabilom za molitev s prošnjo Mariji za konec epidemije. Ta ponedeljkova molitev je povezana z molitvijo škofov na Radiu Ognjišče ob isti uri.

Ta dan prižgite sveče na oknih v znamenje solidarnosti z vsemi žrtvami epidemije.

Verouk in svete birme

  1. V skladu z Izrednimi navodili slovenskih škofov za preprečevanje širjenja COVID-19 je verouk do preklica odpovedan. Kateheti organizirajo verouk na daljavo (po spletu).
  2. Škofje so prestavili birme na čas, ko bodo odpravljeni ukrepi za omejevanje epidemije in ko bodo birmanci ustrezno pripravljeni. Krajevni škofje bodo duhovnikom pravočasno posredovali navodila o birmah.

Škofje vabijo vernike, da po svojih zmožnostih darujejo svete maše in podprejo svoje duhovnike s prostovoljnimi darovi, ki jih lahko nakažejo na bančni račun župnije ali osebno izročijo po prenehanju epidemije. Vse duhovnike in vernike vabijo, da redno spremljajo spletno stran www.katoliska-cerkev.si ter spletno stran svoje škofije in župnije.

Naj bo v letošnjih praznikih več časa namenjenega sveti tihoti, ki nas nagovarja bolj kot poplava besed: »Brez tihote Bog izgine v hrupu. Če svet ne bo ponovno odkril tihote, je izgubljen. Potem se zemlja pogreza v nič« (kard. Robert Sarah, Moč tihote).