V Kosezah tudi letos pripravljamo oratorij in ga bomo izpeljali, če bodo zdravstvene okoliščine to dopuščale. Ob oratorijskem dogajanju bomo posebej pazili na razkuževanje in druženje ob primerni razdalji. Oratorij je namenjen otrokom iz naše župnije, pa tudi tistim, ki so od drugod ali v župnijo niso vključeni. Skupaj želimo preživeti teden poletnih počitnic in ga obogatiti z igro, druženjem, petjem, molitvijo, katehezami in ustvarjalnimi delavnicami.

Vse oratorijsko dogajanje se vsako leto vrti okrog glavnega lika. Letos je to svetopisemska junakinja, kraljica Estera. Spoznavali jo bomo ob dramski igri in ob njej odkrivali lepoto krščanskega življenja ter rasli v medsebojni povezanosti in povezanosti z Jezusom.

Oratorij bomo začeli v nedeljo, 23. 8., ob 18.00 in sklenili v petek, 28. 8., s sveto mašo ob 16.00, na katero ste lepo vabljeni tudi vsi starši in sorodniki.

Program bo potekal vsak dan od 9.00 do 16.00.

Še vedno se lahko prijavite na oratorij. Prijavnica je objavljena na župnijski spletni strani.

Veseli bomo, če se nas boste spomnili v molitvi, razveselili pa se bomo tudi kakšnega sladkega presenečenja. Zaradi organizacije vas prosimo, da nas o svojem namenu pravočasno obvestite. Tudi vašega obiska na oratoriju, dragi starši, bomo vedno veseli, spremljati pa nas bo mogoče tudi na župnijski spletni in facebook strani.

Zahvaljujemo se vam za zaupanje in vas lepo pozdravljamo,

voditelja Rok in Veronika z animatorji in župnikom

Prijavnica je še vedno dostopna na: Prijavnica 2020