Letošnji oratorij bo potekal med 15. in 19. avgustom. V priponki si lahko natisnete prijavnico, ki so oddate v župnišču ali v cerkvi do vključno nedelje, 18. junija 2017.

Prijavnica za oratorij 2017

Kaj je Oratorij? Oratorij povezuje glavni junak, ki se v obliki zgodbe predstavi udeležencem. Program oratorija na privlačen način navdušuje za vrednote, za veselo krščansko življenje, za ustvarjalnost in pošteno participacijo v družbi. Nepogrešljive sestavine oratorija so molitev, petje, dramska zgodba, kateheza, ustvarjalne delavnice in igre. Oratorij je namenjen otrokom in mladostnikom, vodijo pa ga animatorji prostovoljci, ki so srednješolci in študenti. Na oratoriju ste dobrodošli tudi vsi osnovnošolski otroci, ki ne obiskujete veroučne šole in se ne udejstvujete v župniji. Na oratoriju otroke spodbujamo h kreativnosti in razmišljanju v procesu odraščanja. Program je prilagojen posameznim starostnim skupinam. Pri igri pa se otroci različnih starosti in razredov povezujejo med seboj.

Iz letošnje oratorijske zgodbe: naslov letošnjega 12. oratorija je Dotik nebes. Junakinja, ki nas bo spremljala, je MARIJA, ki je bila izbrana za Božjo Mater. Lahko rečemo, da se preko nje nebesa dotikajo vsega sveta. Obenem pa je Marija tista, ki nam pomaga priti v nebesa.

Jež po imenu Zvedav in evangelist Luka nam bosta predstavila Marijino življenje. Skozi njuno pripoved bomo obiskali različna mesta v Sveti deželi: od Nazareta do Betlehema in Jeruzalema pa vse tja do Egipta in Galilejske Kane.

Preko dramske zgodbe bomo odkrivali kako je Marija vzgajala Božjega Sina in bila obenem njegova učenka, kako ga je spremljala v njegovih zadnjih in najtežjih urah življenja ter doživela tudi Njegovo vstajenje. Želimo si, da bi se nas po Mariji nebesa resnično dotaknila ter da bi tudi mi nekoč prišli v nebesa.