S svetimi mašami v naši župniji bo v naslednjih desetih dnevih takole: vse poteka tako kot do sedaj – prenos po spletu in po sveti maši vsi vabljeni k prejemu svetega obhajila. Seveda posebej pazimo na odgovorno razdaljo, nošenje mask in razkuževanje.

Jutranje delavniške svete maše bodo odprte za ljudstvo – za največ 13. ljudi, kolikor jih na določila državnih organov lahko sprejme naša cerkev. To isto določilo naroča, da se ob morebitni sveti maši ne sme biti nobenega petja. Kar pomeni v preprosti govorici: »tiha sveta maša«.

Potem bomo lažje razumeli, za odločitev, da imamo sveto mašo brez ljudstva s petjem, katero spremljamo po spletu in nato odidemo k svetemu obhajilu. Takšna ureditev bo tudi za vsa praznična bogoslužja vključno z naslednjo nedeljo.

Uvod v praznovanje 1. svetega večera bo četrtkovo pritrkavanje ob, 15.00.

Maša svetega večera bo ob, 17.00, med katero bo blagoslov župnijskih in vaših domačih jaslic. V ta namen pripravite za večerno sveto mašo blagoslovljeno vodo, da boste ob blagoslovu jaslic v cerkvi, blagoslovili tudi vi vaše domače jaslice.

Po končani sveti maši pa lahko nadaljujete domače bogoslužje svetega večera z molitvijo, pesmijo, kropljenjem, kajenjem doma in družine.

 

Polnočnih svetih maš letos po Sloveniji ne bo.

 

V petek, na sveti božični dan Gospodovega rojstva, bosta sveti maši: zorna, pastirska ob 8.00 in dnevna ob 10.00.

 

Na god svetega Štefana pa bodo svete maše, ob 8.00, 10.00 in 18.30.