Veliko tridnevje začenjamo verniki na veliki četrtek v svojih stolnih cerkvah, kjer škofje – skupaj s svojimi duhovniki posvečujejo sveta olja. V ljubljanski stolnici bo krizmena maša, ob 9. uri.

Na veliki četrtek zvečer se zberemo verniki v domači župnijski cerkvi, ki je na veliki četrtek naša dvorana zadnje večerje. Večer spomina postavitve zakramenta sv. evharistije in mašniškega posvečenja kot tudi nove zapovedi ljubezni, ko je Jezus z umivanjem nog apostolom, pokazal ljubezen, do konca. Po pridigi, bo obred umivanja nog 12. župnijskim predstavnikom APOSTOLOM. Po sklepu evharistije bo prenos Najsvetejšega v ječo in bdenje do 22.00.

Veliki petek je dan strogega posta in edini dan v letu, ko v naših cerkvah ni evharistične daritve, saj večni in Veliki duhovnik sam daruje na oltarju križa svoje življenje. Ob uri Jezusove smrti na križu, ob 15.00, križev pot. Zvečer, ob 18.30 obredi velikega petka: Opravilo Božje besede, češčenje križa, obhajilo in prenos v Božji grob. Miloščina tega dneva je namenjena za Božji grob v Sveti deželi.

Sobota je dan Gospodovega pokoja v grobu. Blagoslov vode in velikonočnega ognja, ob 7.00. Sledi križev pot v Božjem grobu. Ob 10. uri skupen obisk Božjega groba veroučne šole in polurna molitev. Tudi čez dan radi obiščimo Božji grob in počastimo križ, na katerem je zveličanje sveta viselo.

Blagoslov jedi, ki jih bomo zaužili na velikonočno jutro, bo v župnijski cerkvi vsako polno uro, od 14. do 17. ure. Pri križu na križišču Matjanove poti in ceste Pod hribom, ob 15.00. Velikonočno vigilijo – bdenje-čakanje Kristusovega vstajenja od mrtvih bomo začeli na ploščadi pred cerkvijo, ob 19.00. Sveče boste dobili pred cerkvijo.

Velika noč Kristusovega vstajenja iz Božjega groba z velikonočno Alelujo in procesijo ter slovesno sv. mašo Kristusovega vstajenja, bomo začeli, ob 7.00. Slovesna praznična sv. maša bo še ob, 10.30.