Kako bomo obhajali praznik vseh svetih in spomin vseh vernih rajnih?
V nedeljo bomo obhajali slovesni in zapovedani praznik Vseh svetih. Sv. maše: 8.00 in 10.00. Ob 17.00 molitev treh delov rožnega venca z molitvami po vaših namenih za rajne. Med molitvijo bomo poimenovali tudi vse vaše molitvene namene. Spremljajte nas preko spleta in molite z nami.
Slovenski škofje nam priporočajo, naj se zaradi zdravstvenih razmer na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščite samo grobove v domači okolici in tam molite za rajne.

 

Duhovniki bodo blagoslovili vse grobove na pokopališču z enega samega mesta (pri pokopališki kapeli ali cerkvi, križu oziroma vežici ali ob vhodu), brez blagoslova posameznih grobov in brez navzočnosti vernikov. Blagoslov grobov bo spremljalo zvonjenje zvonov župnijske cerkve in pokopaliških kapel. Tako boste verniki po domovih z molitvijo lažje spremljali to sveto opravilo. Škofje vas vabijo, da med prazniki v domači župniji opravite sveto spoved, prejmete sveto obhajilo, darujete za svete maše za pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje …), opravite dobro delo in prejmete odpustek.

 

Namesto nakupov cvetja in sveč vas škofje vabijo, da pri domačem duhovniku darujete za vzdrževanje župnije.

Na oba večera pred praznikom vseh svetih (1. november) in spominom vseh vernih rajnih (2. november) se bodo ob 18.00 oglasili zvonovi po vseh župnijskih cerkvah ter povabili k družinski in osebni molitvi za rajne (npr. rožni venec).

Predlog družinske molitve bo v teh dneh objavljen na župnijski spletni strani. 

Vsak dan po sveti maši se cerkev odpre, da verniki lahko prejmete sveto obhajilo.

 

V avli, cerkve, ki je odprta skozi ves dan, lahko pomolite ali kupite Družino, Ognjišče, koledarje za leto 2021.