Adventna pot na Kačjaku (Katschberg)
Božič v svoji 
pristni obliki

V nedeljo, 11. decembra, ob 12.30 se bomo izpred župnišča z avtobusom odpeljali v smučarsko središče Katschberg.

Visoko v gorah vas sredi neokrnjene narave pričakuje čarobnost adventa, daleč stran od kiča in zaslužkarstva, advent na Kačjaku. To je zimski pohod na več kot 1.700 m nadmorske višine sredi nedotaknjene kulise zasneženega naravovarstvenega območja Gontal na Kačjaku.

Od izstopa iz avtobusa se bomo sprehodili po romantično razsvetljeni zimski pohodniški poti ob izvirnih senikih s prijetnimi postajami, kot so gozd luči, božični labirint, žive jasli z ovcami in koča z raznovrstnimi spominki in obrtniškimi izdelki, ter glasbenimi in umetniškimi predstavami na različnih krajih ob poti.

Prvi del poti, ki nas bo pripeljal do izhodiščne postaje adventne poti, je dolg 2,5 km. V nadaljevanju nas bo nagovarjala sama adventna pot v dolžini 2 km.

Vstopnina za adventno pot na Kačjaku je nakup kakovostnega termo lončka (20€), ki vam ga bodo na številnih postajah ob poti napolnili z brezplačnim  čajem. Lahko vstopite tudi brez lončka ter plačate vstopnino 15 €. Vstopnina je za starejše od 12 let. Cena prevoza je 14 €. V Koseze se bomo vrnili okrog 20.30.